Milyen egyéb adókedvezmények vannak?

Számos adókedvezmény létezik még melyeket igénybe lehet venni. Nézzük ezek közül azokat, amelyekkel a leggyakrabban találkozhat egy Ausztriában dolgozó magyar:

  • Gyerekkedvezmény (Kinderfreibetrag): € 440/ gyermek csökkenti az adóalapot, ami azt jelenti, hogy nem ezt az összeget kapja vissza az adózó hanem ennek egy részét. Ennyivel kevesebb adóköteles jövedelmünk a befizetendő adót is csökkenti. Ezt a különbséget kapjuk vissza az adóvisszatérítés során.
  • Munkaruha és munkaeszköz leírása az adóalapból. Pl. ha egy munkás vesz magának egy cipőt, amit a munkában használ pl. € 100.- értékben, amennyiben a munkaadója fizetett utána adót, ezt a kiadást leírhatja adóalapjából. Ez a munkavállalónak € 36.-t jelent az adóvisszatérítésnél.
  • Személyi biztosítások, pl. baleset- vagy életbiztosítás is csökkenti az adóalapot.
  • Orvosi kiadások is leírhatók, akár az Ausztriában dolgozó személy vagy akár családtagjait érintik az ehhez kapcsolódó kiadások. Pl. fogszabályozás költségei vagy tartós gyógykezelés, illetve rehabilitáció költségei.

Fontos!

Csak számlával vagy blokkal igazolható kiadások írhatók le az adóalapból. Ezeket a Finanzamt bármikor bekérheti!

Nyomtat Email

További információk adóvisszatérítéssel kapcsolatban >

Telefon: +36 70 211 60 69

Rólunk

Célkitűzésünk, hogy az Ausztriában dolgozó, magyar honfitársaink adóvisszatérítéssel, családi pótlékkal és gyes igényléssel, valamit szociális ellátással és pénzügyekkel kapcsolatos ügyeit átláthatóvá és érthetővé tegyük. Továbbá célunk, hogy ezeket az ügyeket a legegyszerűbb úton és a leggyorsabban bonyolíthassa mindenki irodánkon keresztül. Hivatásunk, hogy az Ausztriában Dolgozó Magyarok támogatásunkkal az összes anyagi előnyt ki tudják használni, melyek megilletik Őket!

Elérhetőségek