Általános információk az adóvisszatérítésről

2024-01-21

Minden Ausztriában dolgozó munkavállaló jogosult lehet osztrák adóvisszatérítésre. Az adóbevallásokat 5 évre visszamenőleg éves szinten lehet benyújtani. Irodánk az adóvisszatérítés teljes ügyintézésében, az összeg kifizetéséig nyújt teljes körű segítséget. Rólunk és a folyamatról ide kattintva olvashat bővebben.


Kinek érdemes adóvisszatérítést leadni?

Bárkinek érdemes lehet, akinek Ausztriában munkaviszonya volt az elmúlt 5 adóévben. Akkor is, ha nem fizettek be utána adóelőleget (tehát mondjuk 20 órás bejelentése volt) vagy csak tört évet dolgozott (Adóvisszatérítés alacsony jövedelműeknek). Mindig érdemes leadni az adóvisszatérítést, hogy ha valaki családi pótlék jogosultsággal rendelkezett vagy naponta ingázik a munka- és lakóhelye között, de nem vette igénybe év közben az ezek után járó adókedvezményeket. Bizonyos esetekben az Adóhivatal kötelezheti a munkavállalót adóbevallás benyújtására (Kötelező adóbevallás).

Irodánk ingyenes adóvisszatérítés előkalkulációval segíti az ausztriai munkavállalókat, hogy biztos lehessen benne, hogy azt kapja ami jár.


Milyen dokumentumok kellenek az adóvisszatérítéshez?

Irodánk külön díj nélkül biztosítja ügyfeleinek a szükséges nyomtatványokat, azokat csupán alá kell írni. Illetve tájékoztatást nyújtunk az egyéb beszerzendő dokumentumokról-igazolásokról. Bővebben ide kattintva olvashat róla.


Mennyi ideig tart az adóvisszatérítések feldolgozása?

Az adóvisszatérítések feldolgozásának ideje nagyon eltérő lehet, 1 héttől akár 6 hónapig is eltarthat. Alap esetben az Adóhivatal a bevallásokat a beérkezés sorrendjében dolgozza fel. Azonban gyakran felülvizsgálják a beadványokat, ilyenkor akár hosszabb ideig, 3-6 hónapig is eltarthat a feldolgozás. A osztrák Finanzamt-nak hivatalosan maximum 6 hónapja van meghozni a határozatot amennyiben minden dokumentum rendelkezésükre áll annak elbírálásához. Bővebben ide kattintva olvashat róla.


Milyen adókedvezményeket lehet igénybe venni?

Számos adókedvezmény létezik melyeket igénybe lehet venni. Tanácsadóink személyre szabottan, minden lehetséges adókedvezményt kihasználva nyújtják be az éves adóvisszatérítést.

Tájékozódjon az igényelhető adókedvezményekről:

Adóvisszatérítés előkalkulációnk keretében ingyenesen tájékoztatjuk milyen adókedvezményeket tud igénybe venni osztrák adóvisszatérítésében.


Mennyi a szolgáltatás díja? Hogyan lehet igénybe venni?

Nekünk nincsenek rejtett díjaink, nem vonunk le magas jutalékokat utólag, fix díjért dolgozunk, az ügyintézés nálunk a kifizetésig tart. Az ügyintézés menetéről és bővebben rólunk ide kattintva olvashat. Árainkat ide kattintva találja. Több év vagy szolgáltatás igénybe vétele esetén kedvezményt biztosítunk!

A szolgáltatás igénybe vételéhez vagy tájékoztatásért regisztráljon online vagy keresse munkatársainkat!