Ingázó Magyarok

2014.03.20.

A külföldi munkaerő nem kizárólag az idegenforgalomban vagy az építőiparban jelentkezik Ausztriában, a statisztika alapján sokan dolgoznak a feldolgozóiparban és a kereskedelemben is. (Lásd grafikonunkat.)

Ingázó Magyarok

Kiemelkedő terület az építőipar, a turizmus, a mezőgazdaság, de az egészségügyi és a szállítmányozási munkaterületek is kedveltek. Érdekes megfigyelni, hogy a hozzánk közel eső Burgenlandban már minden tizedik munkavállaló magyar ajkú, de Tirolban és Karintiában sincs szinte olyan hotel, ahol ne találkoznánk magyar dolgozóval. Bár a több mint 52 ezres szám is magasnak tűnik, ennél jóval többen dolgozhatnak nyugati szomszédunknál, mivel a feketén foglalkoztatottak száma is elérheti ugyanis a több tízezres nagyságrendet. Az ingázók hiánya a hazai munkaerőpiacon is észrevehető.

Nyomtat Email

< Vissza a hírekhez

Telefon: +36 70 211 60 69

Rólunk

Célkitűzésünk, hogy az Ausztriában dolgozó, magyar honfitársaink adóvisszatérítéssel, családi pótlékkal és gyes igényléssel, valamit szociális ellátással és pénzügyekkel kapcsolatos ügyeit átláthatóvá és érthetővé tegyük. Továbbá célunk, hogy ezeket az ügyeket a legegyszerűbb úton és a leggyorsabban bonyolíthassa mindenki irodánkon keresztül. Hivatásunk, hogy az Ausztriában Dolgozó Magyarok támogatásunkkal az összes anyagi előnyt ki tudják használni, melyek megilletik Őket!

Elérhetőségek