Hírek, újdonságok

1-5 of 9<< Első  < Előző  1  2  Következő >  Utolsó >>

Ismét visszadobta Brüsszel az osztrák miniszterek kezdeményezését családi pótlék csökkentés ügyben

2016.12.15.

Az osztrák kancellár, és miniszterei levélben kérték az Európai Bizottságot, hogy iktassák törvénybe az Ausztriában dolgozó, külföldi (Európai Uniós) munkavállalók családi pótlék csökkentését.

Familienbeihilfe.jpg

Azonban ismét kudarcot vallott Christian Kern osztrák szövetségi kancellár, Sebastian Kurz külügyminiszter és Sophie Karmasin családügyi miniszter próbálkozása az Unió tagállamaiból érkező, így elsősorban a magyar munkavállalók ausztriai családi pótlék juttatásainak megkurtítására


Tovább olvasom

Baljós kilátások családi pótlék ügyben- Döntöttek az uniós csúcson a szociális elllátásokról.

2016.02.25

faymann-cameron.jpg

Úgy látszik Sebastian Kurz, osztrák külügyminiszter kijelentései az uniós munkavállalók családi pótlék igénylésével kapcsolatban mégsem csak amolyan légből kapott, „osztrákos lázálom” volt.

Két hónapja még elképzelhetetlennek tartottuk, hogy előfordulhat, most mégis úgy tűnik megállapodtak Európa vezetői arról, hogy nem minden uniós állampolgárt illetnek meg egyforma jogok az Európai Unióban, különös tekintettel a más tagországban dolgozókszociális juttatásait illetően.

Tovább olvasom

Megszűnik az osztrák családi pótlék az Ausztriában Dolgozó Magyaroknak? - Tisztázzuk a kérdést!

2015.12.31.

228C5B7F-950A-464F-9D7F-AC13D2778670_v0_h.jpg

Nyár óta borzolja a kedélyeket az osztrák külügyminiszter, Sebastian Kurz kijelentése, miszerint az Ausztriában dolgozó, más uniós tagországok munkavállalóinak kifizetett családi pótlék összegét jelentős mértékben csökkentenék, illetve megszűntetnék a különbözeti kifizetéseket.

Tovább olvasom

Növekvő munkanélküliség Ausztriában – hogyan érinti a magyar munkavállalókat?

2015.12.17.

Zielpunkt csőd – osztrák kiskereskedelmi multi bukása a munkavállalók szemszögéből

iStock_000021425909Large_resize.jpg

 „A szomszédban sincs kolbászból a kerítés”! Ezt a szólást most már nyugati szomszédainkra is egyre gyakrabban alkalmazhatjuk.
A leépítési hullám - különösen a kereskedelmi és egészségügyi
szférában - az Ausztriában dolgozó magyarokat is érinti.

Tovább olvasom

A nagy "E411-es probléma"- a miniszter válaszol

2015.09.17.

  Tabliczka_E411-svg.pngMiért tart gyakran 6 hónapig az E411-es nyomtatvány leigazolása és emiatt  miért késik családok ezreinek az osztrák ellátás kifizetése?

Mit keres a Magyar Kormányhivatalnál az osztrák családi pótlék nyomtatványa?

A kormányhivatal miniszterének levele a problémával kapcsolatban.

Tovább olvasom

1-5 of 9<< Első  < Előző  1  2  Következő >  Utolsó >>

Telefon: +36 70 211 60 69

Rólunk

Célkitűzésünk, hogy az Ausztriában dolgozó, magyar honfitársaink adóvisszatérítéssel, családi pótlékkal és gyes igényléssel, valamit szociális ellátással és pénzügyekkel kapcsolatos ügyeit átláthatóvá és érthetővé tegyük. Továbbá célunk, hogy ezeket az ügyeket a legegyszerűbb úton és a leggyorsabban bonyolíthassa mindenki irodánkon keresztül. Hivatásunk, hogy az Ausztriában Dolgozó Magyarok támogatásunkkal az összes anyagi előnyt ki tudják használni, melyek megilletik Őket!

Elérhetőségek